Jedzenie koszalin

Ostatnio mieliśmy Walentynki, dlatego postanowiłem, że wykonam takiego rodzaju atrakcję dla mojej dziewczyny. W systemach miałem dwudaniowy obiad i deser podany w środowisku wina i świeczek zapachowych ze znajomego marketu budowlanego. Pierwszy pomysł - przegrzebki. Bardzo bogate danie, ale również trudne w przygotowaniu, ponieważ małże trzeba wiedzieć dobrze usmażyć, aby wybrać spośród nich pełnię smaku.

Niestety kucharz ze mnie jest właściwie mierny. W myśli mógłbym powiedzieć, że początkujący, bowiem wówczas istniałoby przy prawdy. Znalazłeś w internecie przepis na te sandżaki. Nie miałem problem ze zrozumienie połowy tekstu, gdyż wszystko było napisane po angielsku! No, ale nie poddałem się, wrzuciłem wszystko w tłumacza i śpieszymy na żywioł, zgodnie z intuicją kucharza (której tak nie mam). Postanowiłem, że przytoczę te małże w środowisku warzyw. Jednakże zapomniałem, że potrzeba te warzywa najpierw obrać i pokroić. Podejmował się stresować, bo etapu było jeszcze mniej i ja byłem dużo w miejscu. Zaczynam kroić warzywa, pech akurat chciał, że dotarłem na serdeczny palec... No, ale jako naturalny typ nie dałem za wygraną. Zajrzał na plan - szatkownica do warzyw. Toż był tak strzał w dziesiątkę. Nie całkowicie, że zaoszczędziłem kilka chwili na krojeniu to więcej nie musiałem bać się o proste działanie przy użyciu szatkownicy. Gdyby to suma było obecnie gotowe wrzuciłem na masełko przegrzebki. Wszystko usmażyło się właśnie oczywiście jak na obrazie ze perspektywy internetowej, na jakiej znalazłem przepis. Jednak zapomniałem, że posiadał zrobić jeszcze zupę. Szybko skoczyłem do lokalnego sklepu po żurek w słoiku i wyrzuciłbym go do garnka a następnie tylko doprawiłem. Na deser był przygotowane już wczas w zamrażarce lody własnego wyrobu. Dobrze, że zmotywowałem się gdyby to uczynić dzień wcześniej, bowiem nie zdążyłbym już z niczym. Trzeba przyznać - te kilka chwili, które zaoszczędziła mi szatkownica do warzyw uratowało mój dwudaniowy obiad. Osoba była zdziwiona i cała podziwu dla moich umiejętności kulinarnych.