Krajalnica jako srodek trwaly

W zakładach też w gospodarstwach domowych bardzo często występuje potrzeba pokrojenia czegoś w pełne, cienkie plastry. Traktuje to przede wszystkim wędlin, serów i pieczywa, jednak zdarza się, że krajalnica jest wykorzystywana też do własnych celów, na model do cięcia warzyw czy owoców, gdy potrzebujemy ich w roli cienkich plasterków.

W współzależności z tego, co myślę kroić na krajalnicy, jest ona wyposażona w profesjonalne ostrze - dobre lub ząbkowane. Ząbkowane przeznaczone jest do cięcia pieczywa, co pozwala łatwo "wgryźć się" w jego strukturę i umożliwia równe kromki, nawet przy krojeniu miękkiego, świeżego pieczywa. Z zmianie jeśli idzie o wędliny czy sery, chce nam zwłaszcza na niewielkich, równych plastrach, które kręci się gładko i bez dodatkowego wysiłku. Do tego planu używamy krajalnicy z gładką, tylko bardzo niebezpieczną krawędzią, która doskonale radzi sobie z twardymi, kiedy i dużo skomplikowanymi wędlinami i serami.

Krajalnica Maga 310p to konkretna maszyna do cięcia, polecana zwłaszcza do pokoi gastronomicznych a do sklepów. Jest wskazywana przez producenta ze powodu na domową wielką wytrzymałość oraz możliwość obsługi. Dzięki tym zaletom każdy, po pierwszym przeszkoleniu z obszaru bezpieczeństwa oraz higieny pracy, może rozpocząć do książki z krajalnicą i proponować naszym klientom wędliny lub sery pokrojone w proste plastry. Krajalnice silnych właściwości kupią na szybkie uporanie się z pokrojeniem ogromnej ilości wędlin lub serów, przy niewielkim koszcie sztuki oraz wartości pracownika. Taka krajalnica w sklepie pozwala znacznie zaoszczędzić czas, jaki niegdyś przeznaczano na krojenie artykułów na plasterki. Dodatkowo, krajalnice dzięki regulowanemu zakresowi grubości plastra, pozwalają odkroić gruby, równy plaster, bądź pokroić wędlinę na cieniutkie, niemal przezroczyste plasterki, kiedy obecne jest chciane na przykład w sukcesie szynek surowych, które jada się jedynie w plasterkach grubości bibułki.